Functii ascunse IOS 14

De fiecare data cand Apple lanseaza o versiune noua de software, aduce cateva functii noi, iar IOS 14 a adus foarte multe functii noi care era dorite de foarte multi utilizatori de iPhone, iar unele dintre functii sunt imprumutate de la Android. Acum se asteapta lansarea noii versiuni, IOS 14.5, care aduce si ea o serie de functii noi, iar o mare parte dintre ele sunt posibile daca ai un Apple Watch, precum antrenamentele prin Fitness Plus sua deblocarea faciala cu masca. Dar, IOS 14 are cateva functii care nu sunt cunoscute de foarte multe persoane. Pentru a afla care sunt acestea, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Apple in sfarsit a reusit sa renunte la un anumit control, astfel ca acum este posibil sa iti alegi tu browserul si mailul implicit. Deci, daca nu mai vrei sa folosesti browserul si mailul implicit de la Apple, iti poti alege tu browserul si mailul dorit.

Pentru fiecare pagina web pe care o accesezi vei putea sa obti un raport de confidentialitate. Pentru a-l vedea trebuie sa apesi butonul Aa din partea de sus a ecranului si vei putea sa generezi un raport de confidentialitate.

Functia care iti permite sa iti organizezi aplicatiile, adica folderele de aplicatii, iti permite sa ai un ecran mai aerisit, mai organizat, iar aplicatiile le vei putea accesa mai usor. 

In momentul in care ai descarcat o aplicatie si nu o mai vrei pe ecranul de pornire cand le instalezi, exista posibilitatea sa le regasesti in biblioteca de aplicatii. Pentru a aface acest lucru trebuie sa accesezi Setarile- Ecran de pronire- App Library Only si vei gasi aplicatii descarcare in Adaugate recent.

Daca ai un iPhone 12 Pro si Pro Max, vei putea beneficia de noul format de imagine, ProRaw, ceea ce inseamna ca vei putea sa editezi pozele chiar din galerie. Daca ai instalat IOS 14.3 poti sa activezi acest format in setarile camerei. Trebuie sa accesezi Setari- Camera- Formate si sa glisezi comutatorul ProRaw, pentru a fi activat.

Daca vrei sa utilizezi un emoji, doar ca nu sti exact unde se afla, exista o bara de cautare unde poti cauta emoji-ul cautat.

Daca pana acum cand voiai sa ascunzi vreo poza, Apple nu se descurca atat de bine sa o ascunda, ci mai mult o pierdea. Dar, acum este posibila ascunderea pozelor, trebuie sa accesezi Setari- Fotografii si sa activezi functia Album ascuns.

Cum videoconferintele sunt foarte frecventate acum, exista o functie ce imita contactul vizual, chiar daca tu te uiti in alta parte. Trebuie sa il accesezi din Setari- FaceTime- Contact vizual.

Asadar, daca nu stiai de aceste functii pe care IOS 14 le-a adus, le poti incerca pe cele care iti sunt de folos si cele care ti se par mai interesante.