Pasi prin care sa iti repari laptopul care are o viteza lenta

In aceasta perioada multi dintre noi au trebuit sa se acomodeze cu munca de acasa sau cu invatatul online in randul elevilor si studentilor, iar aceasta acomodare poate sa iti ocupe mai mult timp sau poate sa te streseze. In acest caz nu cred ca ai vrea sa ai de a face cu un laptop lent sau exact acum cand ai mai mare nevoie de laptop, el sa se miste foarte incet. Dar inainte de a apela la serviciile de asistenta, ar trebui sa incerci cateva lucruri prin care poti sa iti repari laptop ca sa nu mai mearga atat de incet. Mai jos voi spune ce trebuie sa faci pentru ca laptopul tau sa functioneze mai bine. 

Task Manager este o aplicatie in care poti sa vezi cat de mult spatiu ocupa un document si cate date poate sa consume un anumit program. Pentru a accesa Task Manager trebuie sa apesi click dreapta pe Bara de activitati si sa selectezi Task Manager, iar apoi sa apesi pe Mai multe detalii din partea stanga jos. El se va improaspata constant si va arata diferite coloane de aplicatii, de aceea trebuie sa il lasi cateva minute fara sa faci nimic. Urmaresti aplicatiile care apar in partea de sus a listei, iar ele dupa aceea vor disparea. Dupa care trebuie sa cauti aplicatiile care ocupa un spatiu mare. Pentru a inchide un program care crezi ca este responsabil pentru viteza lenta a laptopului, apasa pe Finalizeaza sarcina. 

Dupa ce ai urmarit aplicatiile prin Task Manager, este posibil sa fii observat ca si antivirusul iti incetinesti laptopul, pentru ca el scaneaza activ pentru a gasi virusii. In loc sa iti lasi antivirusul sa scaneze atunci cand vrea el, programeaza-l sa scaneze atunci cand nu ai treaba la laptop, cand nu il folosesti, de exemplu noaptea. 

Daca ai multe aplicatii deschise atunci ca iti pornesti laptopul este posibil sa fie un factor de incetinire. De aceea, poti sa deschizi Task Manager si sa alegi aplicatiile care vrei sa porneasca atunci cand iti deschizi laptopul apasand pe Start. Daca vrei sa elimini aplicatiile de care nu ai nevoie, apasa pe aplicatie, iar apoi pe Disable. 

Daca deschizi multe file si ferestre in browser si acest aspect poate duce la incetinirea laptopului. Asa ca, fie devi mai constiincios si deschizi atatea file si ferestre de cate ai nevoie, fie intri pe Task Manager si apesi pe sageata de langa numele browserului. 

Acestea fiind spuse, daca si tu ai un laptop care se misca foarte lent, urmeaza pasii de mai sus pentru a remedia problema, astfel ca iti vei putea desfasura activitatile fara sa astepti foarte mult pana cand se incarca aplicatiile si alte programe.