Oppo A15- review

Compania Oppo realizeaza atat telefoane de top, mai scumpe, dar se ocupa si de cealalta categorie de cumparatori si realizeaza si telefoane de gama medie. La sfarsitul anului 2020, compania a lansat cateva telefoane, iar A15 este unul dintre ele. Telefonul costa 119 lire sterline, deci nu te poti astepta la performante foarte bune, dar este potrivit pentru o persoana care are nevoie de un telefon pentru a realiza cateva activitati de baza. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre telefon, ramai cu ochii pe descrierea urmatoare.

Oppo A15 este un telefon ieftin, deci este fabricat din plastic. Telefonu se poate gasi si in modele atractive cu gradient de la negru la albastru. Are o camera patrata in coltul din stanga sus, are un cititor de amprente, care este rapid si precis, ceea ce este foarte bine. Pentru un telefon ieftin este subtire, are 7,9 mm grosime. Telefonul are un port microUSB pentru incarcare si o mufa pentru casti.

Are un ecran de 6,52 inci LCD ce are o rezolutie de 720 x 1600 pixeli, HD+, fiind o rezolutie destul de mica. Luminozitatea maxima a ecranului este de 480 nits, iar culorile sunt destul de echilibrate. Rata de actualizare este de 60 Hz.

Telefonul are 3 camere de spate, cea principala are 13 MP, are o camera macro de 2 MP si o camera de adancime de 2 MP. Pe timp de lumina, pozele sunt decente, daca o scena are prea multe detalii, telefonul nu le va cuprinde pe toate. In modul portret, pozele sunt destul de bune, dar nu se descurca cu situatiile HDR si nici nu scenele intunecate. Camera frontala are 5 MP si nici ea nu realizeaza poze prea bune.

Oppo A15 este dotat cu un procesor MediaTek MT6765 care este destul de slab. Memoria RAM este prea mica, de 3 GB, alaturi de un spatiu de stocare de 32 GB . Performantele telefonului nu sunt bune, sunt slabe, iar in testul de performanta Geekbench 5 a obtinut un scor de 930. 

Telefonul ruleaza Android 10 bazat pe ColorOS 7.2. Aplicatiile nu se pot dezinstala din ecranul de pornire, ci doar din Setari.

Este dotat cu o baterie de 4.230 mAh ce poate sa reziste chiar si o zi intreaga. Din pacate, viteza de incarcare este de 10 W, astfel ca de la 17% pana 91% a durat 91 de minute.

Acestea fiind spuse, Oppo A15 este potrivit pentru cineva care are un buget mic, dar vrea un telefon cu o durata buna de viata a bateriei si un ecran mare si luminos, dar daca vrei un telefon cu performante bune, rezolutie mai mare si camere mai bune, nu este o alegere prea potrivita.